Απλή μέθοδος των τριών για μελισσοκόμους – Online εργαλείο

Η παρακάτω φόρμα υπολογιστής ανοίγει μια νέα σειρά εργαλείων που θα λειτουργούν από το Μέλι Κόνιτσας και θα μπορεί ο επισκέπτης να τα χρησιμοποιεί όποτε θέλει για να κάνει τους υπολογισμούς του με ένα κλικ. Η σειρά ξεκινά με την απλή μέθοδο των τριών. Υπολογιστές για το οξαλικό οξύ και το σιρόπι θα ακολουθήσουν.

Η απλή μέθοδος των τριών στην μελισσοκομία μας χρειάζεται πολύ συχνά. Φάρμακα, τροφές, αναλογίες, βάρη, χωρητικότητα κ.α βρίσκονται συνέχεια μπροστά μας και απαιτούν λίγα μαθηματικά για τον υπολογισμό τους, ώστε να τα φέρουμε στα μέτρα μας. Για παράδειγμα κοινή περίπτωση είναι το 1 γρ. Θυμόλης ανά 15 λίτρα σε σιρόπι 1:1 για την καταπολέμηση της Νοζεμίασης. Αυτό είναι ένας κανόνας που σχεδόν ποτέ δεν ταιριάζει με την ποσότητα σιροπιού που χρειάζεται σε εμάς. Εύλογα κάποιος προβληματίζεται πόσο να φτιάξει στην περίπτωσή του. Αν ξέρει ότι θα φτιάξει 30 λίτρα σιρόπι τότε τα πράγματα είναι απλά, θα βάλει 2 γραμ. θυμόλη. Αν όμως δεν του χρειάζονται 30 ή 15 αλλά 36.5 ή μόνο 6 πόση θυμόλη πρέπει να βάλει ?

{adinserter Meli_post}

Παρακάτω υπάρχει ένας δωρεάν υπολογιστής της απλής μεθόδου των τριών ώστε να μη κάνετε υπολογισμούς. Τα παραδείγματα άπειρα ( Διαβάστε μετά την φόρμα μερικά παραδείγματα και οι ιδέες θα σας έρθουν μόνες τους ). Αν έχετε κάτι να παρατηρήσετε ή να προτείνετε ως βελτίωση παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο στο τέλος της σελίδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει να χρησιμοποιείται το σύμβολο ( . ) για υποδιαστολή και όχι το κόμμα ( , )

{adinserter Meli_post}

{adinserter Meli_post}

Παραδείγματα 

rule_of_3_1
Για 15 λίτρα σιρόπι, χρειάζεται 1 γραμ. θυμόλη. Για 36,5 πόσα ? ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 2,4
rule_of_3_2
Αν για 1 λίτρο σιρόπι πρέπει να ρίξουμε 48γραμ. οξαλικό οξύ, στα 3,5 λίτρα που εμείς χρειζόμαστε πόσο πρέπει να ρίξουμε ? ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 168
rule_of_3_3
Αν με 1 κιλό ζάχαρη φτιάχνουμε περίπου 1.6 λίτρα σιρόπι 1:1, τότε για να φτιάξουμε 100 λίτρα σιρόπι, πόσα κιλά ζάχαρη χρειαζόμαστε ? ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 62.5

Τα βάρη που προκύπτουν πολλές φορές είναι πολύ μικρά. Μόνο μια ζυγαριά ακριβείας μπορεί να υπολογίσει αυτά τα νούμερα. Έτσι και αλλιώς πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη ζυγαριά στην αποθήκη του μελισσοκόμου.

Ζυγαριές ακριβείας

 

Αφήστε μια απάντηση